WOK ŻELIWNY 36cm NA INDUKCJĘ KUCHENKĘ OGNISKO DUŻY GŁĘBOKI
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
⭐️WOK ŻELIWNY 36cm NA INDUKCJĘ KUCHENKĘ OGNISKO PATELNIA GŁĘBOKI DUŻY GŁĘBOKI ⭐️
⭐ Szanowni Państwo! W przedstawionej ofercie chcielibyśmy zaproponować Państwu wok żeliwny na indukcję kuchenkę ognisko patelnia o średnicy 36cm z uchem firmy SPORT-BLAST.
⭐ Aukcja dotyczy:
✅ 1x Wok żeliwny głęboki o średnicy 36cm
⭐ Dane techniczne
✅ Marka: SPORT-BLAST
✅ Waga całkowita: 4,15kg
✅ Materiał: żeliwo
✅ Średnica: 36cm
✅ Wysokość całkowita: 10cm
✅ Średnica podstawy: 15,5cm
✅ Szerokość z rączkami: 43cm
⭐Dlaczego warto wybrać wok żeliwny firmy SPORT-BLAST? ⭐
✅ Wytrzymałość - Woki żeliwne są niezwykle trwałe i odporne, odpowiednio sezonowane i eksploatowane mogą posłużyć przez długie lata!
✅ Jest zdrowa! - Woki żeliwne to najlepszy wybór do twojej kuchni, żeliwo jest zdrowe i nie uwalnia teflonu czy innych niebezpiecznych substancji, które występują na innych patelniach.
✅ Jedzenie na niej nie przywiera! - Gdy poprawnie sezonowany wok nabiera naturalnej powłoki nieprzywierającej
✅ Równomierne rozprowadzanie ciepła - Wok żeliwny umożliwia równomierne przygotowanie potrawy jednocześnie unikając jakichkolwiek przypaleń!
✅ Trzyma temperaturę - Wok utrzymuje temperaturę dużo dłużej niż inne tego typu produkty, to oznacza, że twoja potrawa będzie dużo dłużej ciepła bez konieczności ponownego podgrzewania!
✅ Uniwersalność - Materiał z jakiego został wykonany wok umożliwia korzystanie z niej na kuchence gazowej czy indukcji lub w piekarniku, ale też na ognisku!
✅ Do każdej potrawy - Dzięki uniwersalnemu zastosowaniu wok posłuży do gotowania, pieczenia, smażenia czy duszenia!
⭐ Wok na każdą okazję! ⭐
✅ Dzięki materiałom z jakich został wykonany wok żeliwny może posłużyć praktycznie wszędzie, produkt sprawdzi się w domowym zaciszu, ale też na spotkaniu na łonie natury! Nic nie stoi na przeszkodzie użyć ją przy korzystaniu z ogniska, ale też wsadzić do piekarnika czy użyć na kuchence gazowej lub płycie indukcyjnej czy ceramicznej albo halogenowej!
⭐ Konserwacja, czyszczenie i sezonowanie ⭐
⭐ Podczas korzystania z woka trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach, które umożliwiają wykorzystanie w pełni zalet tego wspaniałego produktu.
⭐ Czyszczenie
✅ Po przyrządzeniu posiłku woka należy myć sztywną nylonową szczotką lub specjalnym czyścikiem do naczyń żeliwnych oraz gorącą wodą.
✅ Podczas mycia nie wolno korzystać z mocnych detergentów, należy też unikać mydła!
✅ Po umyciu woka należy jak najszybciej oczyścić ręcznikiem papierowym i natrzeć powierzchnię woka warstwą oleju gdy naczynie utrzymało jeszcze temperaturę z procesu gotowania.
✅ Nie wolno dopuścić do wyschnięcia warstwy ochronnej oleju na woku, niedopilnowanie i brak pielęgnacji może doprowadzić do zardzewienia.
⭐ Sezonowanie
⭐ Sezonowanie czy też zabezpieczenie woka należy wykonać przed pierwszym użyciem oraz powtarzać co kilka miesięcy jeśli ta nie jest regularnie używana.
✅ Umyj wok gorącą wodą i mydłem przy użyciu sztywnej szczotki (jedyne zalecane użycie mydła jest właśnie przy sezonowaniu). Opłucz całkowicie i wysusz.
✅ Nałóż na niego równą i cienką warstwę roztopionego tłuszczu roślinnego lub wybranego dedykowanego oleju kuchennego na zewnątrz i wewnątrz.
✅ Rozgrzej piekarnik do 200°C, włóż wok do góry dnem (pod spodem możesz podstawić naczynię/folię aluminiową by zatrzymać olej, który wydzieli się z woka).
✅ "Piecz" woka w piekarniku przez co najmniej godzinę, po upływie tego czasu wyłącz piekarnik i pozwól naczyniu na ostygnięcie.
✅ Przechowuj w otwartym i suchym miejscu, nie narażaj woka na niepotrzebną wilgoć.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.